U bent hier: Home / De Sociale Coordinatie van Vorst / Werkgroepen / De werkgroep "Handicap"
Een aanvraag indienen

Online Administratie

Klik hier om de lijst van dokters en apothekers die aangesloten zijn bij het OCMW te raadplegen

Nee tegen de opheffing van het beroepsgeheim van maatschappelijk werkers

Partner uit de medische en farmaceutische sector?

De werkgroep "Handicap"

Werkgroep "Handicap" van de Sociale coordinatie van vorst

Dit project verenigt de actieve verenigingen die zich bezighouden met gehandicapten in Vorst en de dienst ‘Sociale zaken: gezondheid-pensioenen-gehandicapten’ van de gemeente. De groep wil een gemeenschappelijk project ontwikkelen voor meer zichtbaarheid en meer uitdrukkingsmogelijkheden voor gehandicapten in Vorst. In dat kader wil ze de mentaliteit veranderen en een beleid aanzwengelen dat specifiek op gehandicapten is gericht: ondersteuning, toegankelijkheid, integratie en erkenning.

In 2013 heeft deze groep een halve dag sensibilisering georganiseerd voor de medewerkers van het OCMW, de gemeente en de verenigingen. Het was de bedoeling om de medewerkers te leren beter de moeilijkheden te bepalen waarmee gehandicapten worden geconfronteerd, maar ook hun behoeften en de hulpmiddelen om hun aanvragen beter te ondersteunen wanneer ze een beroep doen op een van de diensten van de gemeente, het OCMW of een vereniging.

In 2014 zette de groep haar sensibiliseringswerk voort door een bewustmakingsdag over handicaps te organiseren voor de inwoners van Vorst, met de bijdrage van het cultureel centrum van Vorst en de preventiedienst. Het Sint-Denijsvoorplein werd gedurende een voormiddag omgetoverd tot een gezellige feestlocatie met activiteiten voor groot en klein. Op het programma stonden vertellingen, dans, inlevingsspellen rond mentale handicap,  spelletjes, informatiestands,  ...).

De groep is ook actief bij andere projecten.Mensen die interesse in deze werkgroep hebben, kunnen contact opnemen met de sociale coördinatrice.

   

    Contact : Paola Magi  
    Sociale Coördinatie 
    SCV – OCMW van Vorst
    J.-B. Vanpéstraat 50 - 1190 Brussel
    Tel.: 02/333.03.70 - paola.magi@cpas1190.brussels

 

 

Document acties